S-10 Forum banner
Status
Not open for further replies.

Problem z zimnym startem 1985 GMC S15

1.2K views 8 replies 6 participants last post by  Rhotpursuit  
#1 ·
Zrobiłem już:
  • wymieniłem zawór IAC (zawór kontroli powietrza biegu jałowego)
  • wymieniłem czujnik temperatury płynu chłodzącego

#2 ·
Czy to konwersja?

1985 byłby z gaźnikiem.

Czy to inny rocznik ciężarówki?

Save
#4 ·
Miałem 4cyl tbi z 1986 roku, trzeba było kręcić przez co najmniej minutę, żeby odpalił, okazało się, że to przekaźnik wstępnego rozruchu na wewnętrznym błotniku. Kiedy przekręcasz kluczyk, przekaźnik ładuje pompę paliwa. Przekaźnik był sprawny, przewód zasilający był przerwany, wszystko dobrze po naprawie przewodu.

#8 ·
Najczęstsze pytanie: czy ktoś próbował uruchomić go bez odpowietrznika, aby sprawdzić, czy rozpyla paliwo, podczas gdy ktoś próbuje go uruchomić? Mam GMC Jimmy z 1987 roku, który miał praktycznie ten sam problem. Uruchamiał się tylko przy zimnym starcie z płynem rozruchowym i strzelał z gaźnika. Moim problemem było to, że był przestawiony. Wykręć świecę zapłonową nr 1 i ustaw górny martwy punkt i spójrz na kopułkę rozdzielacza.

#9 ·
Najważniejsze pytanie: czy ktoś próbował uruchomić go bez odpowietrznika, aby sprawdzić, czy rozpyla paliwo, podczas gdy ktoś próbuje go uruchomić? Mam GMC Jimmy z 1987 roku, miałem ten sam problem, w zasadzie uruchamiał się tylko przy zimnym rozruchu z płynem rozruchowym i strzelał z gaźnika, moim problemem było to, że był rozregulowany, wyjmij świecę zapłonową 1 i ustaw górny martwy punkt i spójrz na nasadkę obrotową
Jeśli zamierzasz odświeżać stare wątki... czego nie powinieneś robić, użyj trochę interpunkcji.

Zamknięty.

Save
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.