S-10 Forum banner
Status
Not open for further replies.

Test ławy cyfrowego pulpitu nawigacyjnego

7.2K views 3 replies 3 participants last post by  jdclemons  
#1 ·
Hej wszystkim, w moim oknie po stronie kierowcy pękła szyba i poszedłem dziś do pull-a-part, żeby jedną odebrać. Cóż, kiedy tam byłem, co się okazało, natknąłem się na cyfrową deskę rozdzielczą w Jimmy'm z 91 roku i nie mogłem jej zostawić za 30 dolarów. Odciąłem tyle wiązki, ile mogłem. Moje pytanie brzmi, czy ktoś kiedyś testował to na stole warsztatowym i jeśli tak, to jak? Chciałbym przetestować to na stole warsztatowym, zanim spróbuję zamontować, żeby zobaczyć, czy wymaga naprawy. Dzięki.

Save
#3 ·
Zrobiłem to kilka razy. Bardzo łatwe!

Wystarczy włożyć złącze do klastra i podłączyć przewody 9 i 24 do masy, a następnie 15, 18 i 21 do 12V.
Klastr powinien teraz ożyć. Przez pierwsze dwie sekundy zapalą się wszystkie segmenty.
Przewód 6 służy do ściemniania. Aby to przetestować, podłącz ten przewód do masy lub 12V.
Żarówki kontrolne należy sprawdzać indywidualnie za pomocą odpowiednich przewodów.

#4 ·
Dzięki. Udało mi się uruchomić minitrucka. Wszystko się włączyło, z wyjątkiem prędkościomierza i lampek ostrzegawczych. Widziałem na innym forum, że ten kondensator 47uf trzeba wymienić, więc spróbuję i poszukam pękniętych połączeń. Mam w drodze lutownicę.

• Like
Reactions: DfntPntbll
Save
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.