S-10 Forum banner

1 - 11 of 11 Posts

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #1
Just got my 2003 S10 4cyl. Automatic on the road today. Drove it for about an hour everything’s fine drives like it should. I get home and back in my drive way and went to put it in park and it wouldn’t shift up. So I shifted it down to drive then it wouldn’t shift into Neutral, Reverse, or Park. I had to get out and manually shift it with my hand on the lever. Can anyone help me out. The transmission is fine it shifts from P to 1 no problem. Just the shifter in the cab only shifts down and not back up. Thank You!
341828
 

·
94 4x4,01 Blazer
2001 Blazer 4dr 4wd LT
Joined
·
1,246 Posts
if linkage under hood moves the problem is in the column.if linkage does not- it will most likely be the pivot point under the cab.
 

·
B4U Task Force Admin
Joined
·
25,700 Posts
What linkage??? It's cable operated.
 
  • Like
Reactions: Gen210

·
Registered
1997 S10 5.3L
Joined
·
162 Posts
You'll find the problem in the cable if you check it over. There is an adjustment in it (usually by the trans) that's probably broken, it's not starting clipped into the bracket on the trans, or not staying in the bracket under the dash. Check it thoroughly and you'll find it.
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #8
You'll find the problem in the cable if you check it over. There is an adjustment in it (usually by the trans) that's probably broken, it's not starting clipped into the bracket on the trans, or not staying in the bracket under the dash. Check it thoroughly and you'll find it.
Well that doesn’t look right?
341853
 
1 - 11 of 11 Posts
Top