S-10 Forum banner
1 - 5 of 5 Posts

·
92 bagged blue dime
Joined
·
720 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
Ok so I bought this truck a month ago it's a 95 with 65,000 on new engine and auto trans. It has always sounded like it has an ignition problem. I thought I needed to time it but you can't time a 2.2l. It has gotten worse it now backfires after you let off the gas and has stalled out on me a few times when starting it. Sometimes it will buck really bad like it's running on 3 cylinders. The plugs and wires look new I changed the plugs anyway. Wires have very little resistance. The coil is good swapped with my wifes 01 cavy that runs great. I've changed the TPS sensor, fuel filter, air filter also looks new. Someone please help me out here.
 

·
92 bagged blue dime
Joined
·
720 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Oh yeah sometimes if I stomp on the gas at speed, it will run really shitty and the battery light will flicker I thought that was weird and forgot to mention it. So please give me some suggestions I really want to fix this this weekend.
 

·
92 bagged blue dime
Joined
·
720 Posts
Discussion Starter · #9 ·
Well my truck quit running all together yesterday. I'm positive that the stalling out was caused by a bad fuel pump. Once I got it back home I let it run till it eventually stalled and died. Tried to start it again and it only fired for a second before stalling and dieing. Then I disconnected a fuel line to see if I had pressure and it just dribbled. I changed the spark plug wires monday it was raining and in the dark I could see sparks jumping off my wires down at the bottom. I haven't seen the battery light since then so I hope that was my problem with that. I let you guys know once I get it running again if I have anymore problems. Siphoning a full tank takes forever (start time 11:00pm still going at 3:50am!!)
 
1 - 5 of 5 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top