S-10 Forum banner

Discussions Showcase Albums Media Media Comments Tags

1-6 of 6 Results
  1. S10 / Sonoma
    Hi, I have a 1995 s10 4.3l tbi 5 speed manual. Recently the engine will startup fine and idle perfectly at 800 revs even with ac on full blast. But when you put it in gear and drive it for less than 2 minutes when the truck comes to a complete stop and it’s idling the revs are instantly at...
  2. 2.2L - 2nd gen 4-banging
    Well let me first start off saying, I love this forum. Ok that been said, I got an 01 Chevy s10 2.2l 5 speed 130k ok her. The problem I am having is, idling rough, black smoke out of the exhaust, lean code po171, gas in the oil. This is what has been done so far. Changed plugs wires and coil...
  3. 262ci Forum (4.3)
    I have a 1993 s10 4.3 4x4 and I can start it up just fine and it’ll run for about 5-10 minutes then it starts to idle really high and about 10 seconds later it shuts off and won’t crank back up unless I give it about 20-30 minutes to cool down. Doesn’t run hot all gauges look fine. Has brand new...
  4. S10 / S15
    85 S10 2wd 2.5L code 22 & 45 Tps low voltage and O2 fuel system rich High idle and looses power while driving. I would describe it as bogging down and acts like it’s running out of fuel. replaced plugs, wires, cap, button, new fuel filter, rebuilt TBI, new valve cover gasket, new intake...
  5. S10 / Sonoma
    93 Sonoma 2.8 is idling around 3500 rpm's. I took the IAC out replaced the gasket and torqued back in about 10-13 lbs. Now on startup it is a constant high idle. I've pulled the negative then the connector tried to trace down any vacuum leaks but idle is to high to run. Map sensor has been...
  6. 262ci Forum (4.3)
    1998 "W" S-10 4.3L 5spd RWD 144k Miles I'm out of ideas with that TB, read a lot about them but the topic never had the solution at the end... Idling fine when the truck is not moving. (has a slight misfire only at idle and some backfire at back shifting but had it before the problem started)...
1-6 of 6 Results
Top