S-10 Forum banner
4.3
1-20 of 65 Results
  1. Electrical / Lighting
    Hey all, I cannot for the life of me find a OEM replacement under-hood wiring harness for my 2000 S10 4.3L 2WD with a 4l60e auto trans. The auto electrical shop I took my truck to quoted me 4k to replace the harness and $1600 to repair the old one to "like factory". I can't justify that as I...
  2. 262ci Forum (4.3)
    Alright, forgive me for rambling here. I recently bought a 1995 S10 ZR2 that had a broken AC system. Two mechanics worked on it and they ended up redoing most of the system. In the process, the 2nd mechanic found out I don't have the factory engine and the engine that is in my truck didn't...
  3. Electrical / Lighting
    As the title suggests I replaced the head gaskets in my two-wheel drive, 4.3 L 97 s10. After reassembling the engine I turned the key to the accessory mode, at this point, I could hear the fuel pump kick on and all of the dash lights were illuminated, I noticed that there was a lower than normal...
  4. 262ci Forum (4.3)
    Ok so I have an 01 4x4 with a 4.3. I've been having a problem with a misfire under load/ at highway speed once it goes into overdrive. I know this has been addressed kinda on other threads but I haven't been able to find a situation exactly like mine. When this first started happening, my main...
  5. S10 / Sonoma
    I'm rebuilding the 4.3 that is in my 03 S10 and I would like to get more power out of it. I need help on finding the right parts for my build. There is also a chance that I will put a turbo on it after I rebuild it. Any help will be great help. Thanks
  6. 262ci Forum (4.3)
    I have a 01 Blazer 2dr, 2wd,5spd, 4.3l, and the original motor blew up so I put a 4.3 from an Astro Van in it. The van was running perfectly fine before someone rear-ended it, and i was able to snag the motor. The van was automatic but everything looked the same, i plugged everything in, and...
  7. 262ci Forum (4.3)
    General Description and Symptoms This all started when the EGR valve wiring got messed up (by a rodent? Found a mouse nest in the air box), disconnecting the position sensor, and would fully open and close rapidly, resulting in extremely jerky acceleration. I've since installed a blocker plate...
  8. S10 / S15
    Anyhow I have owned countless diesels from Ford's to Rams. But I decided to switch things up and try a gas truck for the first time in 5 years I believe. So I traded my rusted out 24v for a 94 s10 Standard Cab short box SS. 2wd, MFI spider injection. All black engine. I have rebuilt the...
  9. 262ci Forum (4.3)
    1999, S10, 4.3, Auto, 2WD, Reg Cab, Base, 322K Miles Getting a weird acceleration issue when I begin accelerating from a full stop. Engine seems to take a half second before it decides to go, occasionally with a small stutter. The harder I press the pedal the worse it seems to be. If I go...
  10. S10 / S15
    I have recently purchased a 1995 s10 4.3 with 428xxx km for 300$ (original auto trans and motor) it ran well for about a week. then long story short it spun a con rod bearing. I’m not really looking to rebuild the engine since it’s got poor compression, so I’ve been looking around for a parts...
  11. Blazer / Bravada / Jimmy / Envoy
    Picked up this blazer a few weeks ago in a package trade for a trailer. I finally got it to show signs of life when I replaced the ICM/Coil. I was looking for some recommendations on what to do about the fuel that may have sat in it for a while. The plugs that were in it were OEM ac delco and...
  12. Electrical / Lighting
    Hey guys! Just finished swapping in my new 4l60e from monster transmission! 1997 s10 btw. Everything worked great and it shifts really smooth. Only problem I’ve found is my reverse lights don’t come on anymore! Anybody know why? I’ve heard about a neutral safety switch or something? They worked...
  13. S10 / Sonoma
    Hey everyone I need help and have searched the forums but cant find any direct answers for my situation. Ok so first off I'm building a off road tracked vehicle and I've bought a 2002 sonoma with the 4.3 for my engine. So it will crank over start for 2 seconds and shut off (passkey yes I know)...
  14. S10 / Sonoma
    Hi there! I’ve been looking through the forums all day and haven’t found the answer I am looking for. I have a 1997 s10 4.3 v6 with 4x4. I’m trying to figure out how to fix my speedometer. I went from a 235/75r15 to a 235/50r18. How do I go about getting my speedo back to normal? I’ve heard...
  15. 262ci Forum (4.3)
    I have a 2003 s10 4wd with a 4.3! I’m getting a p0305 code which is cylinder 5 misfire! I’ve changed all plugs, wires, distributor, cap, rotor and new fuel filter! Still getting same code very rough idle and really bad fuel mileage! I am now lost at what else it could be and I don’t want to keep...
  16. V8 Discussion
    Welcome, New here. I just picked up my first s10 (normally a gmt400 guy) it’s a 97 extended cab short bed with 122k kinda clean pa truck. I’m deciding on doing an off-road build but in the process of that I decided to part out one of my gmc Denali’s. It’s a 2000 with a 5.7. My question is that...
  17. S10 / S15
    Okay here’s the deal. I’ve got a 1994 ZR2 CPI. Over the course of the past two weeks I’ve installed new distributor, fuel pump, both knock sensors, injector assembly, fuel filter, knuckle kit, egr block off plate, motor mounts, temp sensor, spark plugs, wires, upper and lower intake gaskets...
  18. 262ci Forum (4.3)
    today after school when i went to start my truck the gas pedal like popped and it’s never done that before. also when i was trying to start it, it struggled to start (more than usual). anyone had this problem and know what caused it? should i be worried?
  19. S10 / Sonoma
    What do I need to know? I’m looking for info on the things that aren’t obvious. Everything on both trucks is factory. I’m considering using the’98 4cyl rear. ‘96 4.3 is a W code.
  20. Exhaust
    Which would sound better for a deep rumble? MagnaFlow 11226 or Flowmaster 50 942551 4.3l V6
1-20 of 65 Results
Top