Starting issues - S-10 Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 7 Old 07-11-2019, 04:42 PM Thread Starter
Registered Users
 
Join Date: May 2014
Age: 29
Posts: 5

User is: 98s1024 is offline
Starting issues

When turn the key on first click. It cranks the motor over. But if you turn farther to crank the motor over. It turns the accessories on. What could be wrong?

98s1024 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 07-11-2019, 04:43 PM Thread Starter
Registered Users
 
Join Date: May 2014
Age: 29
Posts: 5

User is: 98s1024 is offline
1998 s10 base model. Regular cab. 4x4 5 speed
98s1024 is offline  
post #3 of 7 Old 07-12-2019, 12:06 AM
Been there Done it
 
oldeerslayer's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: SW Wisconsin
Posts: 5,787

User is: oldeerslayer is online now
Re: Starting issues

Sounds like an ignition switch problem.
Post a video.
oldeerslayer is online now  
 
post #4 of 7 Old 07-12-2019, 08:06 PM
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 183

User is: 2011rex87 is offline
Why don't you replace the ignition inside the column and go from there?
2011rex87 is offline  
post #5 of 7 Old 07-15-2019, 10:50 AM Thread Starter
Registered Users
 
Join Date: May 2014
Age: 29
Posts: 5

User is: 98s1024 is offline
Got it figured out. Someone before I owned it. Put a jumper wire in the safety switch for the clutch. It was making contact with the power supply and sending signal for the starter to crank. Pulled the wire out. Pushed the clutch in and cycled the key and it worked as it should.
98s1024 is offline  
post #6 of 7 Old 07-15-2019, 01:28 PM
Been there Done it
 
oldeerslayer's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: SW Wisconsin
Posts: 5,787

User is: oldeerslayer is online now
Re: Starting issues

The ghosts of previous owners haunt many of us.
Except one member who still drives the same truck 24 years after buying it new.
oldeerslayer is online now  
post #7 of 7 Old 07-15-2019, 01:29 PM
B4U Task Force
 
Rhotpursuit's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Spanaway, Wa
Posts: 20,135

User is: Rhotpursuit is online now
Re: Starting issues

Who's that?

U.S.C.G. "Making sure the Navy doesn't get lost since 1790"

Apple Red 96 SS
Rhotpursuit is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the S-10 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.


Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome