no indicator lights for shifting 4 wheel drive on 2000 Blazer - S-10 Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 Old 10-27-2011, 07:18 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 5

User is: big dog babbs is offline
no indicator lights for shifting 4 wheel drive on 2000 Blazer

I lost capability to shift into 4 wheel not a light is lit. Checked all related fuses for system, pulled tccm out and checked for corroded terminals. Pulled out switch and checked for power to switch is ok. Any suggestions out there. I think it"s probably the tccm.

big dog babbs is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 10-29-2011, 10:40 AM
ASE certified MasterTech
 
jtcfanof3's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: A little here and a little there....
Age: 40
Posts: 8,694

User is: jtcfanof3 is offline
Send a message via AIM to jtcfanof3
Re: no indicator lights for shifting 4 wheel drive on 2000 Blazer

Have you checked for ground? You say you have power but you also need a ground.......


1989 Chevrolet Blazer 3.4
1989 Chevrolet Blazer 4.3 4x4
1989 Chevrolet Blazer 4.3 Edelbrock equipped
2003 Chevrolet S10 4.3
1999 Chevrolet S10 Xtreme 2.2
jtcfanof3 is offline  
post #3 of 6 Old 11-03-2011, 06:07 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 5

User is: big dog babbs is offline
Re: no indicator lights for shifting 4 wheel drive on 2000 Blazer

checked power at switch ok. checked for grd. at switch ok. decided it is probably switch. ordered and installed. same problem. no lights on switch. is there a reset procedure? currently I have battery disconnected to try reset.
big dog babbs is offline  
post #4 of 6 Old 11-03-2011, 07:07 PM
ASE certified MasterTech
 
jtcfanof3's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: A little here and a little there....
Age: 40
Posts: 8,694

User is: jtcfanof3 is offline
Send a message via AIM to jtcfanof3
Re: no indicator lights for shifting 4 wheel drive on 2000 Blazer

Let me pull up a diagnostic procedure tomorrow on AllData, it may be an encoder motor issue, Etc.


1989 Chevrolet Blazer 3.4
1989 Chevrolet Blazer 4.3 4x4
1989 Chevrolet Blazer 4.3 Edelbrock equipped
2003 Chevrolet S10 4.3
1999 Chevrolet S10 Xtreme 2.2
jtcfanof3 is offline  
post #5 of 6 Old 11-04-2011, 08:35 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 5

User is: big dog babbs is offline
Re: no indicator lights for shifting 4 wheel drive on 2000 Blazer

Quote:
Originally Posted by jtcfanof3 View Post
Let me pull up a diagnostic procedure tomorrow on AllData, it may be an encoder motor issue, Etc.
Did you get any more info on my problem? I'm ready to take to dealer for diagnosis.$$$
big dog babbs is offline  
post #6 of 6 Old 01-05-2012, 04:25 AM
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Age: 26
Posts: 6

User is: jtaylor304 is offline
Re: no indicator lights for shifting 4 wheel drive on 2000 Blazer

did you find out what the issue is because i am currently have somehwat the same problem. it just started getting below 32* around here and once it hits raound 20* my service 4x4 light comes on in my dash and by indicator lights won't come on at all but once i sat it in teh garage for a hr or two to try and trace vacum lines to see if it was a leak(which i found nothing). i pulled it out and everything was good again
jtaylor304 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the S-10 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.


Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome