96 s10 won't start when hot (pcm?) - S-10 Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 7 Old 09-10-2010, 09:31 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Sep 2010
Age: 58
Posts: 2

User is: dano1957 is offline
96 s10 won't start when hot (pcm?)

96 4.3 vortec starts ok cold and will run all day
but if engine is turned off it will not start back up till pcm cools down
pcm is hot to touch' no fuel pump prime or ignition.
does replacing pcm sound right or am i missing something

dano1957 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 09-10-2010, 09:34 PM
UN-BANNED B!TCHES!!!!!
 
NotaDime's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Verizon's iPhone4
Posts: 6,950

User is: NotaDime is offline
Re: 96 s10 won't start when hot (pcm?)

ignition module would sound more like it...

autozone can test it for free, drive the truck to them and get it nice and hot, remove it quickly and bring it in...

its mounted to your coil.





allthough the fuel pump not turning on wouldnt be related. are you 100% sure its not coming on either? or 99%?

WTB cowl hood near valdosta GA NOW...
Quote:
Originally Posted by 96blazer View Post
Seems like there are still a few people (Imperial, NotaDime, etc...) here that still have working brains.
Quote:
Originally Posted by The Master View Post
BTW last post evar on this site. cheers and.....fock off.
Quote:
Originally Posted by v8lonoma View Post
everything notadime said +1.

Last edited by NotaDime; 09-10-2010 at 09:38 PM.
NotaDime is offline  
post #3 of 7 Old 09-11-2010, 06:08 AM
i saw what you did there!
 
fast68chevy's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Lincoln IL
Age: 38
Posts: 3,571

User is: fast68chevy is offline
Send a message via MSN to fast68chevy Send a message via Yahoo to fast68chevy Send a message via Skype™ to fast68chevy
Re: 96 s10 won't start when hot (pcm?)

ICM or CS

one or the other

is crapping out due to heat

it happens pretty often


everyone always automatically think its the computer

but its not

9 times out of 10 its failed sensor or ICM or FP

many different vehicles parting out, engine underhood dash electrical and more parts! cars, trucks, fords, chevies, etc. - text me 217 671 7792 anytime! Own: '54 F350 dually, '54 & '57 F100's, '57 Bel Air gasser, '68 Corvair Monza 'vert. '72 Chevelle SS HT, '82 K10 SF, '85 Elky SS 310ci, '93 C1500 4.3L Z

Last edited by fast68chevy; 09-11-2010 at 06:09 AM.
fast68chevy is offline  
post #4 of 7 Old 09-12-2010, 09:44 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Sep 2010
Age: 58
Posts: 2

User is: dano1957 is offline
Re: 96 s10 won't start when hot (pcm?)

100% on fuel pump not coming on and when I cool the pcm truck starts right up
dano1957 is offline  
post #5 of 7 Old 09-15-2010, 09:25 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2010
Location: central Florida
Age: 71
Posts: 28

User is: rodder98 is offline
Re: 96 s10 won't start when hot (pcm?)

If it won't even turn over, then the starter solenoid is too hot. It is very close to the exhaust. Installing a heat shield over it will help.
rodder98 is offline  
post #6 of 7 Old 09-15-2010, 09:27 PM
UN-BANNED B!TCHES!!!!!
 
NotaDime's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Verizon's iPhone4
Posts: 6,950

User is: NotaDime is offline
Re: 96 s10 won't start when hot (pcm?)

wow, sounds like it may well be the pcm then...

try to get ahold of a spare one to try it out

WTB cowl hood near valdosta GA NOW...
Quote:
Originally Posted by 96blazer View Post
Seems like there are still a few people (Imperial, NotaDime, etc...) here that still have working brains.
Quote:
Originally Posted by The Master View Post
BTW last post evar on this site. cheers and.....fock off.
Quote:
Originally Posted by v8lonoma View Post
everything notadime said +1.
NotaDime is offline  
post #7 of 7 Old 10-04-2014, 10:28 AM
Registered Users
 
Join Date: May 2013
Age: 59
Posts: 8

User is: turtleberg is offline
Re: 96 s10 won't start when hot (pcm?)

mine too is not starting back up after warming up. fp is less that 1 year old. starter cranks just fine. if the truck sits and cools down it will start. where should I be looking
turtleberg is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the S-10 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.


Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome