Help me guess what's wrong - S-10 Forum
S-10 Forum is the resource on GM S-series trucks, Suspension, engine information, Body Modifications, painting tutorials.  Modifications to suit every need, budget and whim

Help me guess what's wrong

Go Back   S-10 Forum > Specific Model Forums > 2nd Gen Forums > Blazer / Bravada / Jimmy / Envoy
New User? Register Forgot Password


 
LinkBack Thread Tools
Old 03-05-2007, 01:21 AM   #1
I'm Slow
 
Age: 27
Join Date: Jun 2006
Posts: 31
Location: Coquitlam B.C.
User is: OffLine
Help me guess what's wrong

ok. 1999 jimmy 4x4 not lifted. new tires and has had an alignment done recently.

about a month ago it got: tranny flush, rad flush, brake system flush, synthetic oil put in, diffs done and t case done. fluids are all about a month old aside from power steering (which i haven't done). Has nothing to do with it, but last weekend it got new pads and rotors in the back.

when i accelerate normally, it's as good as new. when i get on it, i hear a clunk that sounds like it's coming from the right front.

and guesses on what it'd be? just want a general list of items to check before i have a day off to look into it.

i was guessing shocks or possibly swaybar and i'm hoping it's got nothing to do with anything to do with my 4x4.

any takers?

Last edited by 1980supreme; 03-05-2007 at 01:22 AM.
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-05-2007, 02:19 AM   #2
Mine Sweeper!
 
juddspaintballs's Avatar
 
Age: 29
Join Date: Dec 2004
Posts: 6,512
Location: Union Bridge, MD
User is: OffLine
Re: Help me guess what's wrong

beats me, i know crap about suspension
Old 03-05-2007, 05:56 AM   #3
I'm Slow
 
Age: 27
Join Date: Jun 2006
Posts: 31
Location: Coquitlam B.C.
User is: OffLine
Re: Help me guess what's wrong

anyone? wasn't sure where to post it, but i'm sure i wont get a ton of replies in here.
Old 03-05-2007, 06:42 PM   #4
Slap my meat on your pita
 
GeorgesBlazah's Avatar
 
Age: 29
Join Date: Sep 2004
Posts: 8,048
Location: south jersey
User is: OffLine
Re: Help me guess what's wrong

Balljoints? Wheelbearings? Deos it do it all the time? Or only when your WOT?
Old 03-05-2007, 08:26 PM   #5
I'm Slow
 
Age: 27
Join Date: Jun 2006
Posts: 31
Location: Coquitlam B.C.
User is: OffLine
Re: Help me guess what's wrong

Definitely not all the time and definitely not only WOT.
When i hit the throttle from a stop, it will only make the noise when i'm accelerating quite quickly.
Pedal might be down 3/4, but i don't just stomp it down.

I wouldn't say wheelbearings because in my buddies subaru brat, it was pretty apparant what was wrong. Not sure if it sounds the same when all wheelbearings go, but it's not the same type of noise.

Balljoints, couldn't say. when i get the chance i'll lift it up and push the tire around to check for play.

Keep up coming, thanks guys

Last edited by 1980supreme; 03-05-2007 at 08:32 PM.
Old 03-06-2007, 01:33 AM   #6
I'm Slow
 
Age: 27
Join Date: Jun 2006
Posts: 31
Location: Coquitlam B.C.
User is: OffLine
Re: Help me guess what's wrong

ah forgot to mention. it only makes the noise for a second then goes away.
Old 03-06-2007, 01:52 AM   #7
Banned
 
Crisco's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 269
Location: CO
User is: OffLine
Re: Help me guess what's wrong

Tighten up your U-Bolts on the rear axle with an impact gun

I know I had the same sound and I fixed it with my solution
Old 03-06-2007, 03:49 AM   #8
I'm Slow
 
Age: 27
Join Date: Jun 2006
Posts: 31
Location: Coquitlam B.C.
User is: OffLine
Re: Help me guess what's wrong

it sounds more like it's coming from the front, but i guess the clunk could be from the rear end moving and driveshaft shifting where it attaches to the t case. i'll make sure to check those also. i'll give everything a nice greasing also.
Old 03-06-2007, 10:05 AM   #9
Slap my meat on your pita
 
GeorgesBlazah's Avatar
 
Age: 29
Join Date: Sep 2004
Posts: 8,048
Location: south jersey
User is: OffLine
Re: Help me guess what's wrong

I would just go under and start looking for play. Check the ujoints too.
Sponsored Links
Advertisement
 

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the S-10 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 07:37 PM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2011, Jelsoft Enterprises Ltd. SEO by vBSEO 3.2.0
SEO by vBSEO
vBulletin Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.