Air bubbles in trans fluid?? - S-10 Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 Old 05-21-2002, 05:56 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Jul 2001
Location: Las Vegas
Posts: 508

User is: VegasGMC is offline
Air bubbles in trans fluid??

When I check the fluid the end of the dip stick had bubbles on it, almost like foam. Trans works fine except the converter constantly cycles in third. Fluid isnt burned and Ive always used synthetic and no leaks. Im wondering if its a cracled valve body. Been hearing about alot of those in the 4L60E's. I dont trust any shops here especially the idiots at the dealership.


1993 S15 2 door 4x4, Vortec 4.3 with MSD ignition and Blaster coil, Accel 8.8 wires, Autolite plugs, homemade intake with K&N filter, filter box opened up, 18" 2 speed Mustang fan, ADS Superchip, timing advanced 4 degrees, 180a alt. Now have a '06 Xterra. Moms driving the Jimmy.
VegasGMC is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 05-22-2002, 02:05 AM
ZQ8 2001
 
DoubleDown's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Vegas
Age: 34
Posts: 926

User is: DoubleDown is offline
i recommend Dudley's transmission on Highland. guy named Todd runs the place, does great work IMO.

2001 Black ZQ8
DoubleDown is offline  
post #3 of 5 Old 05-24-2002, 09:03 PM
SS Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Las Vegas
Age: 40
Posts: 21

User is: 97-S10-SS is offline
I 2nd that they built my trans for my race car!!!!

97 S10 SS White,Cowl Induction Hood,Edelbrock TES headers,Airaid Intake W/K&N Filter, Caspers TPS-TEC,MSD 6AL,March Pullies,B&M Shift Improver,Flowmaster, Maf Screen Removed.
97-S10-SS is offline  
post #4 of 5 Old 05-24-2002, 11:58 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Jul 2001
Location: Las Vegas
Posts: 508

User is: VegasGMC is offline
I made the mistake of letting Pep Boys change my filter the last time. They ended up stripping my manifold and donut bolts. I bet the idiot didnt get the filter in right and thats where its pulling in air. Thanks

1993 S15 2 door 4x4, Vortec 4.3 with MSD ignition and Blaster coil, Accel 8.8 wires, Autolite plugs, homemade intake with K&N filter, filter box opened up, 18" 2 speed Mustang fan, ADS Superchip, timing advanced 4 degrees, 180a alt. Now have a '06 Xterra. Moms driving the Jimmy.
VegasGMC is offline  
post #5 of 5 Old 05-26-2002, 04:46 AM
Registered User
 
Join Date: Sep 2001
Location: germany
Posts: 756

User is: rick is offline
Filter

Make sure that the old rubber gasket comes out with the filter!If you mount the new filter with the old gasket still stuck in the hole,the new filter will suck air!Look into it soon,this can cause you serious problems.
rick is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the S-10 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.


Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome