my 2002 s10 wont start - S-10 Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 Old 04-16-2012, 01:57 PM Thread Starter
Registered User
 
badboy69's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Age: 36
Posts: 106

User is: badboy69 is offline
my 2002 s10 wont start

all it wants to do is crank and crank but it wont start unless i pour gas in the intake and then it will fire right up and stay running until i shut it off and then if i try to start it again it will just crank but wont start, it has new cap and rotor and new map senor any ideas would be great

badboy69 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 04-16-2012, 02:18 PM
_____________________
 
koeberle04's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 4,728

User is: koeberle04 is online now
Re: my 2002 s10 wont start

Check fuel pressure. Get a gauge from local parts store if you dont have one. They rent em. Should be at 60 psi to start i believe. If its not it could be a weak or bad pump. Id start with that first. Post FP results when done. Good luck.

Neil
2000 - S10 - RCSB - 2.2 - Vin 5 - Black - Flex Fuel - 106K
koeberle04 is online now  
post #3 of 5 Old 04-16-2012, 02:18 PM
"factory freak"...
 
Crew Cab Sonoma's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Chattanooga, TN
Posts: 8,500

User is: Crew Cab Sonoma is offline
Re: my 2002 s10 wont start

is the check engine light on?

01 Sonoma Crew Cab 4WD 4.3 auto (SOLD)
00 Sonoma Ext. Cab 4WD. 4.3 auto 3.42 Torsen diff. front axle removed. leafspring clamps (anti-hop)"W4M" tune. '06 "989" quiet cam, efans, TB UNmod, 3100 valve springs. 2.13 60ft. 9.52 @ 72.7 mph (1/8 mi.)
95 S-10 2.2. Soon to be DD
Crew Cab Sonoma is offline  
post #4 of 5 Old 04-16-2012, 02:58 PM Thread Starter
Registered User
 
badboy69's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Age: 36
Posts: 106

User is: badboy69 is offline
Re: my 2002 s10 wont start

i will check the fp when i get a chance to and no the check egine light isnt on i had a friend check for codes there was none
badboy69 is offline  
post #5 of 5 Old 04-16-2012, 09:43 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Age: 51
Posts: 13

User is: Lil Warlock is offline
Re: my 2002 s10 wont start

Engine light won't come on with the pump. I went through 3 pumps on mine. Then I put a Delco back in and no more problems. It had an aftermarket, I replaced it with 2 aftermarkets. They would work good for a while, then the pressure would drop off. None of mine lasted that long though. You could start it with gas down the TB, but it would only run a few minutes. think the longest was 20min. Put the new factory pump in and has been running strong for 2 years.

2000 S-10, 4.3, 5 over, extenda-cab, stepside, ZQ8 pkg.

Options: everything but cruise & power seats.

Plus: 2 Fullsize GM trucks, 2 Fullsize Ford trucks, 2 Jeeps,

And 1 '69 Cutlass
Lil Warlock is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the S-10 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.


Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome