Got fuel pressure, and spark but wont start - S-10 Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 8 Old 04-20-2011, 02:46 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Age: 26
Posts: 2

User is: Mecknuts is offline
Got fuel pressure, and spark but wont start

My buddy has an 02 blazer with the 4.3 vortec auto 2wd. We have checked the fuel pressure and also we have checked the spark. Fuel pump reads about 45 psi and holds. car ran fine after new plugs, wires and coil and then stopped running again. plugged in scan tool and no codes were thrown other then just an o2 sensor. Also car cranks fine every time and it used to sporadically start. now just wont start period. Not sure what to do, was maybe thinking PCM? Any help?

Thanks

Mecknuts is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 Old 04-20-2011, 04:29 PM
Molon Labe
 
BudRacing's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Decatur, Ga
Age: 30
Posts: 5,296

User is: BudRacing is offline
Send a message via AIM to BudRacing
Re: Got fuel pressure, and spark but wont start

45 sounds a little low for these trucks


BudRacing is offline  
post #3 of 8 Old 04-21-2011, 01:40 AM
terrible. take a lap.
 
joyride's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Tacoma, Wa
Posts: 4,035

User is: joyride is offline
Send a message via AIM to joyride
Re: Got fuel pressure, and spark but wont start

yeah 45 sounds too low. Is the fuel filter partially clogged maybe?

Brian

01 xtreme 4.3L 5spd 2/3 drop w/ SS front bumper|.030 over|270 comp cam|500 lift|dual valve springs|10:1 C/R|p&p heads w/ 3 angle valve job|w4me tune|shorty headers|2.25 y pipe|no cat|Spintech muffler|windage tray|LW flywheel|DF clutch|8mm wires|no ac|efan|walbro 255|MPFI upgrade|Comp Cam timing chain|ARP bolts/studs|totaled***
Now owner of a white 2002 Blazer Xtreme
http://www.youtube.com/watch?v=CO_A1IrbQNM
85 Monte Carlo SS
KCCO
joyride is offline  
post #4 of 8 Old 04-21-2011, 03:22 AM
Vig Pimpin
 
viggy58's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Lawrenceville, GA
Age: 33
Posts: 739

User is: viggy58 is offline
Re: Got fuel pressure, and spark but wont start

yep. fuel pressure needs to be at least 60 psi. change the fuel filter. if you're still that low, your pump is bad. if you replace it, DO NOT GET AN AIRTEX PUMP!!!!!! spend the money and get an ac delco/delphi. you'll thank yourself later.

i'm gonna guess it tossed a "bank too lean" code from low fuel pressure...

___________________________________________
2001 Blazer
4.3L 5 speed manual trans, 2wd
180k miles
ALL STOCK!

Profile Baja amp, 100w x4
Sony Xplod 1000w x1
Alpine type R 12in. sub
viggy58 is offline  
post #5 of 8 Old 04-21-2011, 09:49 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Age: 26
Posts: 2

User is: Mecknuts is offline
Re: Got fuel pressure, and spark but wont start

Alright, thanks guys for the info. Ill post my results.
Mecknuts is offline  
post #6 of 8 Old 04-21-2011, 10:26 PM
Wire Splicin Fool :-)
 
lesterl's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Harrisonville, MO
Age: 37
Posts: 8,692

User is: lesterl is offline
Re: Got fuel pressure, and spark but wont start

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/New-A...cb76#vi-ilComp

Sensor Resistance Chart -> http://www.s10forum.com/forum/attachments/f107/98606d1222052466-little-help-needed-gm-sensor-chart.gif
1997 Venture 3.4l Auto / 2006 Malibu Maxx 3.5l Auto / 1995 Tahoe 5.7l TBI Auto / 1998 GMC Sierra Z71
Will have another S10 one day.... Anyone have a freebie? :-)
lesterl is offline  
post #7 of 8 Old 04-22-2011, 09:47 PM
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Location: Who cares
Posts: 10,898

User is: bg's is offline
Re: Got fuel pressure, and spark but wont start

Boy that's a great price on a Delco pump and trimmings..
bg's is offline  
post #8 of 8 Old 04-23-2011, 01:08 AM
Wire Splicin Fool :-)
 
lesterl's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Harrisonville, MO
Age: 37
Posts: 8,692

User is: lesterl is offline
Re: Got fuel pressure, and spark but wont start

Shure is, researched that one for someone else's post..... Glad I found it, hope it stays around because rebuilding one of those modules for around 1/2 a C note aint bad. If the fuel guage sender is bad also, RockAuto carries the sender for under that cost also.....

Sensor Resistance Chart -> http://www.s10forum.com/forum/attachments/f107/98606d1222052466-little-help-needed-gm-sensor-chart.gif
1997 Venture 3.4l Auto / 2006 Malibu Maxx 3.5l Auto / 1995 Tahoe 5.7l TBI Auto / 1998 GMC Sierra Z71
Will have another S10 one day.... Anyone have a freebie? :-)
lesterl is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the S-10 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.


Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome