4.3 harmonic balancer - S-10 Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 Old 04-26-2009, 03:04 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: Claxton, GA
Age: 34
Posts: 911

User is: Gutling is offline
Send a message via MSN to Gutling
4.3 harmonic balancer

So helping a friend with his 93 4.3. He wanted to check the timing the other day and couldn't, the mark was moving everywhere. We pulled the crank pully off and the outer ring of the balancer fell off. So we got a new balancer, and he had a set (crank/alt) of Jet pullies he never put on so we installed them as well as a new belt. After all this we checked the timing and it was a little off so we adjusted it. The balancer looks like its moving a bit, not wobbling forward and back but like up and down, if you was looking at it straight on. Is this right? I did not see it before it was broke so I wanted to verify that it was supposed to move a little.


2003 S-10
5.3/4l60e 320hp/327tq
Gutling is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 04-27-2009, 12:04 PM
Will work for turbo parts
 
Join Date: Jan 2007
Location: SE, WI
Posts: 2,789

User is: King_Ice_Flash2 is offline
Send a message via AIM to King_Ice_Flash2 Send a message via MSN to King_Ice_Flash2 Send a message via Yahoo to King_Ice_Flash2
Re: 4.3 harmonic balancer

Did you buy a new or a used balancer? Did you install it with a hammer?

2003 S10 Long Bed 4.3L ZQ8 + 2/3 drop, Caltracs, rear disk conversion, 7" dual diaphragm booster, 255/50/R16 Falken ZE-512, MPFI converted 2114, 48LB Racetronix injectors, eBay RS BOV, Accel 60115 distributor, Aeromotive FPR, Corbeau Forza seats, Mach headers, 2.5" front mount intercooler, Innovative turbo, Precision Industries Vigilante 3,000 RPM torque converter, EFILive COS3 tune.
King_Ice_Flash2 is offline  
post #3 of 3 Old 04-27-2009, 01:55 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: Claxton, GA
Age: 34
Posts: 911

User is: Gutling is offline
Send a message via MSN to Gutling
Re: 4.3 harmonic balancer

new from advance, not sure brand. no hammer

2003 S-10
5.3/4l60e 320hp/327tq
Gutling is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the S-10 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.


Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome