Air pump/vacuum issues. - S-10 Forum
S-10 Forum is the resource on GM S-series trucks, Suspension, engine information, Body Modifications, painting tutorials.  Modifications to suit every need, budget and whim

Air pump/vacuum issues.

Go Back   S-10 Forum > Engine and Drivetrain Tech > 60v6 Forum (2.8/3.4)
New User? Register Forgot Password


 
LinkBack Thread Tools
Old 03-23-2007, 03:03 PM   #1
started as a 4X4 anyway
 
Demotte4x4's Avatar
 
Age: 36
Join Date: Mar 2007
Posts: 793
Location: Demotte IN
User is: OffLine
Air pump/vacuum issues.

I bought my 84 S10, ext cab, 4X4, 2.8 ltr. and it has a few issues, all related to some idiot not knowing what he was doing.

The air pump is missing. Bracket is there, pump is not. Should I replace it or remove the bracket and forget about it? I do not have emissions where I live.

Vacuum issues. No vacuum lines going to air filter assembly. Only tube from pass valve cover.

Air tubes from exhaust manifolds are plugged. The entire tubes are missing and their ports on the manifolds are plugged.

The motor runs strong. The sticker showing where all vacuum line run to is missing. Should I put all back to factory or remove it all?

If it will not harm anything I would rather remove all unneeded vacuum /air related crap.

What is the bare min. needed to still run/perform right?
Old 03-23-2007, 04:30 PM   #2
Registered User
 
James1549's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 256
Location: Cincinnati
User is: OffLine
Re: Air pump/vacuum issues.

I wouldn't concern myself with the air pump if the engine runs good and you have no testing. As long a manifold ports are plugged, you will be ok. You can take the bracket off if it doesn't effect any other mountings.

Be sure to keep your PCV valve installed. You need vacuum to the dash controls (not 100% sure on your year). Later model 4X4s need vacuum to engage 4wd mode, again not sure on your application.

Good Luck, James
Old 03-23-2007, 06:50 PM   #3
started as a 4X4 anyway
 
Demotte4x4's Avatar
 
Age: 36
Join Date: Mar 2007
Posts: 793
Location: Demotte IN
User is: OffLine
Re: Air pump/vacuum issues.

Glad to know that the air pump is not needed.

What about all the vacuum line that are supposed to be on the air cleaner?
Sponsored Links
Advertisement
 

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the S-10 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 09:48 AM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2011, Jelsoft Enterprises Ltd. SEO by vBSEO 3.2.0
SEO by vBSEO
vBulletin Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.