Fuel pump not buzzing - S-10 Forum
S-10 Forum is the resource on GM S-series trucks, Suspension, engine information, Body Modifications, painting tutorials.  Modifications to suit every need, budget and whim

Fuel pump not buzzing

Go Back   S-10 Forum > Engine and Drivetrain Tech > 2.2L - 2nd gen 4-banging
New User? Register Forgot Password


 
LinkBack Thread Tools
Old 03-06-2005, 04:53 PM   #1
NoMoreNoma
 
PnZrFsT's Avatar
 
Age: 27
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,138
Location: Wareham, MA
User is: OffLine
Fuel pump not buzzing

I just rewired most of my truck due to an small wiring fire. After the fire was out and work was started to fix the wires, the fuel pump would buzz when the key was turned forward but now that I replaced the wiring (the section that the heater is on) the fuel pump doesn't buzz, and I don't hear a relay click over. I never touched the section that the pump was on, so I don't know how I could have messed it up. Is there any ways I can check if voltage is getting to the pump without removing the bed?
Old 03-06-2005, 06:47 PM   #2
Hello there!
 
truckinjeff's Avatar
 
Age: 27
Join Date: Jul 2004
Posts: 5,227
Location: a van down by the river!
User is: OffLine
Re: Fuel pump not buzzing

Should be a harness running from the fuel tank to the front of the truck. I forget which wire runs the pump, but i'm sure somebody can answer that.
BTW have you tried starting the engine?
Old 03-06-2005, 08:43 PM   #3
NoMoreNoma
 
PnZrFsT's Avatar
 
Age: 27
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,138
Location: Wareham, MA
User is: OffLine
Re: Fuel pump not buzzing

yea, i've tried to start it. It cranks, but no fuel is getting to the motor to turn it over. I'm gonna try and trace the wires back tomorrow
Old 03-06-2005, 08:51 PM   #4
Registered User
 
3dme's Avatar
 
Age: 39
Join Date: Sep 2004
Posts: 747
Location: fort wayne, indiana
User is: OffLine
Re: Fuel pump not buzzing

there is a red wire on the driver side corner by the fire wall with a square white connector, run a jumper wire from the battery positive to the wire and should activate the fuel pump, if not the pump is bad if it does replace the relay in the glove box
Old 03-06-2005, 10:05 PM   #5
Registered User
 
Zeeke98's Avatar
 
Age: 40
Join Date: Aug 2003
Posts: 10,370
Location: Michigan
User is: OffLine
Re: Fuel pump not buzzing

Check the ground on the drivers side rear framerail also. If that broke or is corroded it may not work. I thought mine died when I tore it apart to repaint it until I found on here about the ground on the frame. If you rewired any other grounds, check those as well.
Old 03-07-2005, 03:00 PM   #6
NoMoreNoma
 
PnZrFsT's Avatar
 
Age: 27
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,138
Location: Wareham, MA
User is: OffLine
Re: Fuel pump not buzzing

Thanks guys, I'll check both of those out
Old 03-07-2005, 03:27 PM   #7
NoMoreNoma
 
PnZrFsT's Avatar
 
Age: 27
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,138
Location: Wareham, MA
User is: OffLine
Re: Fuel pump not buzzing

Well, the ground was good, and the pump didn't buzz, I'm gonna pull the bed off
Old 03-07-2005, 05:41 PM   #8
NoMoreNoma
 
PnZrFsT's Avatar
 
Age: 27
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,138
Location: Wareham, MA
User is: OffLine
Re: Fuel pump not buzzing

ok, I took the bed off and put a meter on the pins of the fuel pump connector. At no time is the pump getting any voltage. When the key is turned forward where fuel pump would normally prime, no voltage is found. I traced back the section of wires that the pump is on, and found that its basically a straight shot back to the fuse box. Are there any suggestions of what to do next? Could the ECU be the problem?
Old 03-08-2005, 01:38 AM   #9
Pushrod for life!
 
pare_john's Avatar
 
Age: 35
Join Date: Sep 2004
Posts: 3,480
Location: Saint-Eustache, PQ
User is: OffLine
Re: Fuel pump not buzzing

have you checked the relay?
Old 03-08-2005, 07:56 AM   #10
NoMoreNoma
 
PnZrFsT's Avatar
 
Age: 27
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,138
Location: Wareham, MA
User is: OffLine
Re: Fuel pump not buzzing

Yea, I replaced it
Old 03-09-2005, 07:47 PM   #11
NoMoreNoma
 
PnZrFsT's Avatar
 
Age: 27
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,138
Location: Wareham, MA
User is: OffLine
Re: Fuel pump not buzzing

The damn thing still isn't running
Sponsored Links
Advertisement
 

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the S-10 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 04:16 AM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2011, Jelsoft Enterprises Ltd. SEO by vBSEO 3.2.0
SEO by vBSEO
vBulletin Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.